sidehode

November 12, 2021

Utvikling av ferdighetene for Hydrogen starter i dag

De siste månedene har regjeringen avslørt Storbritannias første hydrogenstrategi som angir tilnærmingen til å utvikle en blomstrende lavkarbonhydrogensektor i Storbritannia for å oppfylle vår ambisjon om 5GW lavkarbonhydrogenproduksjonskapasitet innen 2030.

Storbritannias første hydrogenstrategi skisserer:

  • hvordan Storbritannia raskt og betydelig vil skalere opp produksjonen og legge grunnlaget for en lavkarbon-hydrogenøkonomi innen 2030
  • hvordan Regjeringen vil støtte innovasjon og stimulere til investeringer på 2020-tallet for å skalere opp lavkarbonhydrogen

Strategien beskriver hvordan regjeringen vil se ut for å fange de økonomiske fordelene ved å vokse den britiske hydrogenøkonomien, støtte innovasjon og stimulere til investeringer for å utvikle forsyningskjeder og ferdigheter som trengs og skape arbeidsplasser og eksportmuligheter for Storbritannia. Her på CompEx støtter vi allerede utviklingen av en kompetent arbeidsstyrke i et forsøk på å gjøre Storbritannia til en global leder innen grønne teknologier.

Kapittel tre i strategien forklarer hvordan regjeringen vil arbeide for å sikre økonomiske muligheter over hele Storbritannia som kan komme fra en blomstrende hydrogenøkonomi. Innenfor dette drøfter regjeringen hvordan den skal sikre at rett kompetanse er på rett sted til rett tid. Å sikre at Storbritannia har de rette ferdighetene og evnene vil være avgjørende for å nå hydrogenambisjonen.

Egenskapene til hydrogen er godt forstått og allerede dekket av eksisterende internasjonale standarder i forhold til eksplosive atmosfærer. Imidlertid oppfører hydrogen seg annerledes sammenlignet med andre konvensjonelle gassdrivstoff på grunn av sin molekylstørrelse og vekt, noe som betyr at det er mer utsatt for lekkasje og vil stige og spre seg raskt i åpne miljøer. Så selv om eksisterende kunnskap og ferdigheter er direkte anvendelige, er det fortsatt viktig å sikre at det er en fleksibel, multikompetent og kompetent arbeidsstyrke klar til å lette overgangen til et stadig mer avkarbonisert energisystem.

Huw Bement, direktør ved CompEx, sa: "Storbritannia har alle ingrediensene for å bli en ledende produsent og eksportør av hydrogen, så vi er glade for å se den britiske regjeringens oppdaterte strategi rundt energiomstilling. CompEx vil spille en nøkkelrolle i å sikre fremtidig kompetanse innen industrien, så vi vurderer for tiden hvordan vi leverer passende kompetanse for denne fremtidige fornybare energien for en mer bærekraftig fremtid.

"Vårt forhold til industrien er avgjørende for å sikre at vi kan fortsette å tilby en sertifiseringsordning som reflekterer fremtidige yrkeskrav. Endring av teknologi vil forme ferdighetene som trengs, men også hvordan vi trener og vurderer mennesker. Vi rådfører oss allerede med sentrale interessenter innen industrien om hvordan en kompetent dyktig arbeidsstyrke vil se ut i fremtiden. Kompetanse er mer enn å kunne faget ditt, det handler om din evne til å anvende og integrere det i ulike sammenhenger. Vi er forpliktet til å hjelpe med å utstyre arbeidere med de riktige ferdighetene og evnene, i tillegg til å jobbe tett med den britiske regjeringen og de delegerte administrasjonene for å bygge en bærekraftig utvinning og støtte en fremtid med netto null.

"Dette handler heller ikke om å finne opp hjulet på nytt. Siden starten for over 25 år siden har CompEx utviklet seg, og er klar til å støtte den fremvoksende hydrogensektoren. Vi tilbyr allerede kompetansevalidering på tvers av en rekke sektorer, inkludert matproduksjon, farmasøytisk og selvfølgelig petrokjemi. Det er avgjørende at vi fortsetter å oppdatere ordningen, for eksempel utvikler vi en Maritime Fuels-modul som svar på et større cruiserederi som går fra tung fyringsolje til flytende naturgassdrevne fartøyer. Ved å erkjenne de unike utfordringene som disse forskjellige industrielle applikasjonene krever av kompetente individer som opererer i en rekke farlige områder, er CompEx godt posisjonert for å støtte utviklingen av en kompetent arbeidsstyrke for en rekke forskjellige sektorer, inkludert overgangen til grønn energi.»

For mer informasjon om kvalifikasjonene som tilbys av CompEx, klikk her..

 

 

 

 

Tilbake til toppen av siden