sidehode

September 28, 2021

CompEx lanserer nytt funksjonelt sikkerhetskurs

Sertifiseringsorgan, Compex har utviklet et nytt Functional Safety Foundation -kurs, designet for å introdusere deltakerne for begrepet funksjonell sikkerhet og dets forhold til sikker drift av utstyr og kontrollsystemer.

Kurset er fullført gjennom enten online eller ansikt-til-ansikt undervisningsmuligheter, og passer for alle som ønsker å få en grunnleggende forståelse av funksjonell sikkerhet, alt fra arbeidsgivere som arbeider innenfor anlegg med høy fare til de som jobber i produksjonsanlegg som har lav risiko prosesser.

Basert på IEC 61511 vil elevene i løpet av omtrent to dager få grunnleggende kunnskap om konseptene, standardene og praktiske eksempler på hvordan funksjonelle sikkerhetskrav kan implementeres. Sentrale læringsmål inkluderer livssyklushensyn i designprosessen, krav under drift og vedlikehold av Safety Instrumented Functions (SIF) og grunnleggende bevis for tester. Kandidatene blir vurdert av en 45-minutters MCQ-eksamen, og etter vellykket gjennomføring av kurset vil de bli tildelt et CompEx FS Foundation Certificate.

Huw Bement, direktør i CompEx, sa: «Selv om CompEx tilbyr kvalifikasjoner for å støtte et bredt spekter av sektorer og stillingsroller, gjenstår det spørsmålet om hvor godt det grunnleggende om funksjonell sikkerhet brukes på arbeidsmiljøer. Vi anerkjenner også måten den pågående Covid-19-pandemien kan ha gjort det vanskelig for noen utøvere som håper å få kompetanseopplæring innenfor sine spesifikke bransjer. Functional Safety Foundation -kurset er ment å gi brukerne en omfattende introduksjon til funksjonell sikkerhet for å sikre at effektiv, sikker oppførsel og praksis opprettholdes i bransjer som har farlige prosesser.

“Stiftelsessertifikatet er et av våre mest populære, så vi håper at denne nyheten vil bli godt mottatt og oppmuntre flere arbeidsgivere til å dra fordel av dette lærerike kurset. Funksjonell sikkerhetskurs er ment å dekke mye terreng og vil gi deltakerne en god forståelse for hvordan denne opplæringen kan brukes på praktiske scenarier. Vi håper at tilpasningen av kurset vil gjøre opplæringen ikke bare tilgjengelig for en så bred gruppe mennesker som mulig, men vil tilby disse utøverne litt fleksibilitet når det gjelder hvordan de lærer. ”

For mer informasjon om Functional Safety Foundation -kurset og for å finne ditt nærmeste senter, besøk www.compex.org.uk/qualifications/functional-safety-foundation/.

Tilbake til toppen av siden