sidehode

Oktober 26, 2020

Jobber du rundt drivstoff forplasser?

Du er tryggere sertifisert! Hold deg trygg ved å holde deg oppdatert med vår Ex07-Ex08 Fuel Forecourt-kvalifisering

CompEx minner elektrikere om viktigheten av å holde seg oppdatert på de siste opplæringene og kvalifikasjonene når de arbeider innen drivstoffforplasser.

CompEx har utviklet Ex07 - Ex08-kvalifiseringen i samråd med industrien for å sikre praktiserende elektrikere som jobber der gasser kan forårsake eksplosive atmosfærer i en drivstoffforplass, opererer kompetent og trygt. Kurset, som tar fem dager å fullføre, kombinerer en blanding av praktiske og elektroniske vurderinger og fokuserer primært på spesifikasjonene som er identifisert i APEA-veiledningen eller 'Blue Book' som det er mer ofte referert til, den siste utgaven er utgave 4. april 2018.

Huw Bement, direktør i CompEx, sa: “Gjennom årene har det vært en rekke alvorlige hendelser innen drivstoffforsteder, så det er spesielt viktig å sikre arbeidstakerkompetanse på grunn av de ødeleggende konsekvensene som kan oppstå hvis de riktige installasjonsmetodene ikke følges. Mens kurset følger APEAs 'Blue Book' nøye, går mange av emnene som dekkes i Ex07-Ex08-enhetene i langt større tekniske detaljer, og gir praktiserende elektrikere og arbeidsgivere tillit og ekspertveiledning når de opererer i felten. Vi vil at folk skal forstå at de er tryggere når de er sertifiserte, og gir dem trygghet når de arbeider rundt drivhus.

”I tillegg til å oppmuntre elektrikere som for tiden er involvert i, eller planlegger å installere, vedlikeholde og inspisere utstyr i en drivstoffforplass for å finne ut mer om kurset, vil vi også oppfordre operatører til å være klar over risikoen og implikasjonene av å ikke jobbe med en kvalifisert entreprenør. Vi vil oppmuntre folk til å lære mer om kurset og registrere interesse. ”

Kandidater som fullfører vurderingen, mottar et CompEx-sertifikat i kjernekompetanse som dekker, klargjør og installerer elektriske installasjoner ved drivstoff forplasser og inspeksjon, test og vedlikehold av elektriske installasjoner på drivstoff forplasser. Kvalifiseringen varer i fem år. Finn ut mer om kurset og registrer din interesse her..

Tilbake til toppen av siden