I tillegg til vår forrige kunngjøring, se vår reviderte råd og veiledning til arbeidsgivere og kandidater med hensyn til utløpet av CompEx-sertifikater.

Vær oppmerksom på at flertallet av CompEx-sentrene nå har åpnet for kurs for å gjøre det mulig for kandidater å delta og fornye sertifikater, og CompEx-sertifiseringsorganet har startet utskriftssertifikater på nytt.

Bakgrunn

Etter den siste kunngjøringen fra den britiske regjeringen, gir vi ytterligere råd til arbeidsgivere og kandidater. Vi kunngjør nå en ytterligere oppdatering av sertifikatutvidelsesprosessen.

Vårt råd er fortsatt at arbeidsgivere med kandidater; der sertifikater skal eller skal utløpe, er å gjennomføre en risikovurdering mot kandidatens kompetanse til å dekke sine forpliktelser for å bruke dem utover sertifikatets utløpsdato og til et nytt sertifikat er oppnådd. Vi fortsetter å erkjenne de eksepsjonelle omstendighetene industrien står overfor, og anser at avbøting i denne forbindelse normalt kan oppnås ved å sikre at et oppfriskningskurs formelt er booket hos et CompEx Training Center.

Internasjonalt er utbruddet fortsatt på forskjellige stadier. For det formål forblir CompEx-sertifiseringsorganet åpent og vil fortsette å gi administrasjonsstøtte til CompEx Training Centers, arbeidsgivere og kandidater. Vi har også sørget for at teamet vårt kan jobbe hjemmefra. Vi vil imidlertid oppfordre arbeidsgivere og kandidater til å kontakte deres foretrukne opplæringssentre i første omgang. Vi anerkjenner imidlertid at noen sentre fortsatt kan være stengt og har begrenset kapasitet til å svare på henvendelser.

Sertifikatutvidelsesprosess

Som tidligere nevnt, kan arbeidsgivere og kandidater oppdage at de ikke kan delta på kurs på grunn av Covid-19-utbruddet.

Denne utvidelsesprosessen gjelder kandidater hvis sertifikat skyldes eller nylig har utløpt. Følgende situasjoner kan føre til at kandidater ikke kan delta på et oppfriskningskurs eller noen andre evalueringer:

  • Regjeringen, lokale myndigheter eller kandidatens arbeidsgiver har innført reisebegrensninger, selvisolasjon ("lockdown"), har kansellert alle arrangementer eller har stengt alle utdanningsinstitusjoner.
  • Kandidaten har blitt diagnostisert med og får behandling for Covid-19 eller er i isolasjon.
  • Treningssentre er stengt, har avlyst kurs på grunn av Covid-19 eller har begrenset tilgjengelighet og kapasitet på grunn av gjennomføring av sosiale distansetiltak.
  • En kandidats tidligere reisehistorie betyr at de har blitt nektet innreise til et CompEx Center

Denne sertifiseringsutvidelsesprosessen gjelder fortsatt de sertifikatene som har en utløpsdato fra 17. mars 2020 til 31. desember 2020, eller til kandidatene som skal komme tilbake til eventuelle vurderinger. Gitt at de fleste sentre nå er åpne eller har umiddelbare planer om å åpne, forventer vi at kandidater der det er mulig har gjort en kursbestilling før deres normale eller tidligere utvidede sertifikat utløper. Sertifikatutvidelsesprosessen bare gjelder kandidater som er i stand til å bevise til sertifiseringsorganets tilfredshet at de av grunnene beskrevet ovenfor ikke har vært i stand til å sikre en kursbestilling.

Forlengelsesperioden

Hvis en forlengelse gis, vil den forlenge utløpsdatoen med tre måneder fra den opprinnelige utløpsdatoen. For eksempel utvides en original utløpsdato 3. oktober til 3. januar 2020.

Enhver fremtid sertifiseringen starter fra den opprinnelige utløpsdatoen, så det er ingen fordel i å forsinke re-sertifiseringen. Dette gjelder ethvert kurs der det tidligere er gitt sertifikatutvidelse.

Søknadsprosess

Arbeidsgivere og selv sponsede kandidater bør skrive til info@compex.org.uk med følgende detaljer:

  • Arbeidsgivers navn, arbeidsgivers kontaktnavn, stilling og kontaktdetaljer
  • Fullt navn på alle kandidater og sertifikatnummer (CompEx), kandidatens kontaktinformasjon (telefon og e-post) sammen med sertifikatets utløpsdato (er)
  • Navnet på det foretrukne CompEx Training Center.
  • Bevis (etter behov) på hvorfor du ikke klarer å sikre en kursbestilling.

Ved å sende inn en forespørsel om forlengelse bekrefter arbeidsgiveren eller kandidaten at årsaken skyldes forhold knyttet til Covid-19-utbruddet. All kontaktinformasjon som deles med CompEx-sertifiseringsorganet, må gjøres med uttrykkelig tillatelse fra den aktuelle personen. Personlig informasjon vil bare bli brukt til forhold i forbindelse med sertifisering. Se personvernreglene for mer informasjon (https://www.compex.org.uk/media/2195/jtl960-rev-4-compex-privacy-policy.pdf).

Tidsperiode

CompEx sertifiseringsorgan vil fortsette å overvåke situasjonen. Denne sertifiseringsutvidelsesprosessen vil forbli på plass inntil videre og vil bli gjennomgått månedlig.

Vær oppmerksom på at utvidelse gis på grunnlag av utsatt kompetansevurdering og er underlagt vellykket validering av kompetanse før utvidelsesdatoen for utvidelsen. Det er fortsatt ansvaret for arbeidsgivere og kandidater å sørge for at eventuelle CompEx-kurs eller omganger blir booket og gjennomført i tide.

forespørsler

Hvis du har øyeblikkelige henvendelser og ikke er i stand til å få tak i ditt foretrukne CompEx Training Center, kan du kontakte oss via e-post info@compex.org.uk.