pagina hoofd

12 november 2021

Het ontwikkelen van de vaardigheden voor waterstof begint vandaag

In de afgelopen maanden heeft de regering onthuld dat UK's eerste waterstofstrategie waarin de aanpak wordt uiteengezet voor de ontwikkeling van een bloeiende koolstofarme waterstofsector in het VK om te voldoen aan onze ambitie voor 5GW aan koolstofarme waterstofproductiecapaciteit tegen 2030.

De eerste waterstofstrategie van het VK schetst:

  • hoe het VK de productie snel en aanzienlijk zal opschalen en de basis zal leggen voor een koolstofarme waterstofeconomie tegen 2030
  • hoe de overheid innovatie zal ondersteunen en investeringen in de jaren 2020 zal stimuleren om koolstofarme waterstof op te schalen

De strategie beschrijft hoe de regering zal proberen de economische voordelen van de groei van de Britse waterstofeconomie te benutten, innovatie te ondersteunen en investeringen te stimuleren om de benodigde toeleveringsketens en vaardigheden te ontwikkelen en banen en exportmogelijkheden voor het VK te creëren. Hier bij CompEx ondersteunen we al de ontwikkeling van bekwaam personeel in een poging om van het VK een wereldleider op het gebied van groene technologieën te maken.

Hoofdstuk drie van de strategie legt uit hoe de regering zal werken om economische kansen in het VK veilig te stellen die kunnen voortvloeien uit een bloeiende waterstofeconomie. Daarin bespreekt het kabinet hoe het ervoor zorgt dat de juiste vaardigheden op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Ervoor zorgen dat het VK over de juiste vaardigheden en capaciteiten beschikt, zal van cruciaal belang zijn om de waterstofambitie te verwezenlijken.

De kenmerken van waterstof zijn goed begrepen en vallen al binnen de bestaande internationale normen met betrekking tot explosieve atmosferen. Waterstof gedraagt ​​zich echter anders in vergelijking met andere conventionele gasbrandstoffen vanwege de moleculaire grootte en het gewicht, wat betekent dat het meer vatbaar is voor lekkage en snel zal stijgen en verspreiden in open omgevingen. Dus hoewel bestaande kennis en vaardigheden direct toepasbaar zijn, is het nog steeds belangrijk om ervoor te zorgen dat er flexibele, veelzijdige en competente arbeidskrachten klaar staan ​​om de overgang naar een steeds koolstofarmer energiesysteem te vergemakkelijken.

Huw Bement, directeur van CompEx, zei: “Het VK heeft alle ingrediënten om een ​​toonaangevende producent en exporteur van waterstof te worden, dus we zijn verheugd over de bijgewerkte strategie van de Britse regering rond de energietransitie. CompEx zal een sleutelrol spelen bij het verzekeren van toekomstige competentie binnen de industrie, dus we bekijken momenteel hoe we geschikte vaardigheden kunnen leveren voor deze toekomstige hernieuwbare energie voor een duurzamere toekomst.

“Onze relatie met de industrie is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat we een certificeringsschema kunnen blijven bieden dat de toekomstige beroepsvereisten weerspiegelt. Veranderende technologie zal bepalend zijn voor de vaardigheden die nodig zijn, maar ook voor de manier waarop we mensen opleiden en beoordelen. We zijn al in overleg met de belangrijkste belanghebbenden binnen de industrie over hoe competente, geschoolde arbeidskrachten eruit zullen zien voor de toekomst. Competentie is meer dan je onderwerp kennen, het gaat over je vermogen om het in verschillende contexten toe te passen en te integreren. We zijn vastbesloten om werknemers te helpen uitrusten met de juiste vaardigheden en capaciteiten, en ook nauw samen te werken met de Britse regering en de decentrale overheden om een ​​duurzaam herstel op te bouwen en een toekomst zonder nul te ondersteunen.

“Het gaat ook niet om het wiel opnieuw uitvinden. Sinds de oprichting meer dan 25 jaar geleden is CompEx geëvolueerd en klaar om de opkomende waterstofsector te ondersteunen. We bieden al competentievalidatie in een groot aantal sectoren, waaronder voedselproductie, farmaceutica en natuurlijk de petrochemie. Het is van cruciaal belang dat we de Regeling blijven bijwerken, we ontwikkelen bijvoorbeeld een module voor maritieme brandstoffen als reactie op een grote cruisemaatschappij die overgaat van zware stookolie naar schepen die op vloeibaar aardgas rijden. Door de unieke uitdagingen te erkennen die deze verschillende industriële toepassingen vereisen van competente personen die actief zijn in een verscheidenheid aan gevaarlijke gebieden, is CompEx goed geplaatst om te ondersteunen bij het ontwikkelen van competent personeel voor een breed scala aan sectoren, inclusief de overgang naar groene energie.”

Voor meer informatie over de kwalificaties die CompEx biedt, klik op hier.

 

 

 

 

Terug naar de top van de pagina