pagina hoofd

22 april 2021

CompEx biedt veiligheidsborging tijdens Covid-19 met de lancering van een nieuwe beoordeling

CompEx blijft opleidingscentra en beoefenaars ondersteunen tijdens de aanhoudende Covid-19-pandemie met de introductie van het Partial Assessment Programme.

Het Partial Assessment Programme, een tijdelijke maatregel die is ontwikkeld vanwege de aanhoudende pandemie, stelt gecertificeerde beoefenaars in staat om vanwege Covid-19 een CompEx-trainingscentrum te bezoeken, een verklaring van gedeeltelijke beoordeling (SoPA) aan te vragen. Dit geeft een werkgever op zijn beurt enige zekerheid dat een persoon een niveau van kernkennis heeft behouden dat verband houdt met veilig werken in explosieve atmosferen.

Om een ​​SoPA te ontvangen, moeten goedgekeurde kandidaten voor het Partial Assessment Program slagen voor een getimed meerkeuzeexamen om hun kennis van veilig werken in explosieve atmosferen aan te tonen. Het korte, open boek online examen wordt op afstand gesurveilleerd door het door de beoefenaar gekozen opleidingscentrum en bestaat uit 32 vragen die gedurende 50 minuten worden beantwoord. De SoPA is dan twaalf maanden geldig vanaf de examendatum.

Huw Bement, directeur bij CompEx, zei: "We erkennen dat hoewel sommige regio's verbeteringen zien, de wereldwijde situatie als gevolg van Covid-19 voor elk gebied en elk land anders is. Lokale afsluitingen en reisbeperkingen kunnen het daarom voor sommige beoefenaars moeilijk maken om toegang te krijgen tot trainingscentra, waardoor ze geen volledige competentievalidatiebeoordeling kunnen voltooien. Hoewel de SoPA een CompEx-certificering niet vervangt, is het Partial Assessment Program geïntroduceerd als een tijdelijke maatregel om trainingscentra en beoefenaars die hercertificering nodig hebben in deze moeilijke tijd te ondersteunen.”

Het Partial Assessment Program is alleen van toepassing op de volledige CompEx-cursus (Ex01 – Ex04) en de kortere herhalingscursus (Ex01R – Ex04R). Alleen goedgekeurde kandidaten die slagen voor het Partial Assessment Program-examen en die een geldig CompEx-certificaat of certificaatverlenging hebben, krijgen een SoPA.

Gecertificeerde beoefenaars kunnen het Partial Assessment Program aanvragen via het CompEx-trainingscentrum van hun voorkeur door het aanvraagformulier voor het Partial Assessment Program (JTL904 SoPA) in te vullen. Voor meer informatie bezoek www.compex.org.uk/partial-assessment-programme/.

Terug naar de top van de pagina