pagina hoofd

Maart 30

Verklaring van CompEx-certificeringsinstantie met betrekking tot Covid-19-situatie (26-04-21)

Gepubliceerd op 17 maart 2020
Bijgewerkt 27 maart, 13 mei, 01 juli en 18 september 2020
Bijgewerkt 9 december 2020

Bijgewerkt 30 maart 2021

Laatst bijgewerkt 26 april 2021 – 11:00

CERTIFICAATVERLENGINGSREGELING IS BEINDIGD

Het CompEx-certificaatuitbreidingsschema eindigde op 31st maart 2021. CompEx-certificaathouders kunnen echter controleren of ze in aanmerking komen voor het aanvragen van de Gedeeltelijk beoordelingsprogramma als ze vanwege Covid-19 geen toegang kunnen krijgen tot een CompEx-trainingscentrum voor hercertificering. Goedgekeurde aanvragers die slagen voor het Partial Assessment Program-examen ontvangen een verklaring van gedeeltelijke beoordeling (SoPA) die twaalf maanden geldig is vanaf de eerste beoordeling. 

 Voor meer informatie over het Deeltoetsprogramma, zie de: Veelgestelde vragen.

Gedeeltelijk beoordelingsprogramma

Houd er rekening mee dat we in navolging van onze eerdere aankondigingen met betrekking tot certificaatuitbreidingen de nieuwe Gedeeltelijk beoordelingsprogramma de komende weken (w/c 5 april 2021).

Het Partial Assessment Program is een nieuwe, tijdelijke route voor hercertificering. Deze tussentijdse maatregel is ontwikkeld om het hercertificeringsproces tijdens de aanhoudende pandemie beter te beheersen. Verdere details zullen volgende week op deze website worden geüpload en meer informatie zal binnenkort naar de opleidingscentra worden gestuurd. Kom snel terug.

Achtergrond

Naar aanleiding van de laatste aankondiging van de Britse regering geven we verder advies aan werkgevers en kandidaten met betrekking tot onze: Certificaatverlengingsproces.

Voor werkgevers met kandidaten waarvan de certificaten verlopen of verlopen, ons advies blijft om een ​​risicobeoordeling uit te voeren met betrekking tot de competentie van de kandidaat om te voldoen aan hun verplichtingen voor het gebruik van certificaten na hun vervaldatum en totdat een nieuw certificaat is verkregen. We blijven ons bewust van de uitzonderlijke omstandigheden waarmee de industrie te maken heeft en zijn van mening dat een beperking in dit opzicht normaal gesproken kan worden bereikt door ervoor te zorgen dat een opfriscursus formeel is geboekt bij een CompEx-trainingscentrum.

Internationaal verkeert de uitbraak nog in verschillende stadia. Daartoe blijft de CompEx-certificeringsinstantie open en zal zij administratieve ondersteuning blijven bieden aan CompEx-opleidingscentra, werkgevers en kandidaten. We hebben er ook voor gezorgd dat ons team thuis kan blijven werken. Wij raden werkgevers en kandidaten echter aan om in eerste instantie contact op te nemen met het opleidingscentrum van hun voorkeur. We erkennen echter dat sommige centra nog steeds gesloten kunnen zijn en een beperkte capaciteit hebben om op vragen te reageren.

 

Certificaatverlengingsproces

Zoals eerder opgemerkt, kunnen werkgevers en kandidaten merken dat ze vanwege de Covid-19-uitbraak geen cursussen kunnen volgen. Deze verlengingsprocedure is van toepassing op kandidaten van wie het certificaat te wijten is aan of onlangs is verlopen. De volgende situaties kunnen ertoe leiden dat kandidaten een opfriscursus of hertentamens niet kunnen volgen:

  • Overheid, lokale autoriteiten of de werkgever van de kandidaat hebben reisbeperkingen opgelegd, zelfisolatie (“lockdown”), alle evenementen geannuleerd of alle onderwijsinstellingen gesloten.
  • De kandidaat is gediagnosticeerd met en wordt behandeld voor Covid-19 of bevindt zich in zelfisolatie.
  • Trainingscentra zijn gesloten, hebben cursussen geannuleerd vanwege Covid-19 of hebben beperkte beschikbaarheid en capaciteit vanwege de implementatie van social distancing-maatregelen.
  • De eerdere reisgeschiedenis van een kandidaat betekent dat de toegang tot een CompEx-trainingscentrum is geweigerd.

Dit Certificaatverlengingsproces is nog steeds van toepassing op die certificaten die een vervaldatum hebben van: 17 maart 2020 tot 31 maart 2021, of aan die kandidaten die een toets opnieuw moeten afleggen. Aangezien de meeste centra nu open zijn of onmiddellijke plannen hebben om te openen, verwachten we dat kandidaten waar mogelijk een cursusboeking hebben gemaakt vóór hun normale of eerder verlengde vervaldatum van het certificaat. Het certificaatverlengingsproces enige is van toepassing op kandidaten die tot tevredenheid van de certificatie-instelling kunnen aantonen dat ze om de hierboven beschreven redenen geen cursusboeking hebben kunnen bemachtigen.

 

De verlengingsperiode

Als een verlenging wordt verleend, wordt de vervaldatum met drie maanden verlengd vanaf de oorspronkelijke vervaldatum. Zo wordt een oorspronkelijke vervaldatum van 3 oktober verlengd tot 3 januari 2020. Elke toekomst certificering start vanaf de oorspronkelijke vervaldatum, dus het heeft geen zin om uw hercertificering uit te stellen. Dit geldt voor elke cursus waar eerder een certificaatverlenging is verleend.

 

Aanmeldingsprocedure

Werkgevers en zelfgesponsorde kandidaten moeten schrijven naar: info@compex.org.uk met de volgende details:

  • Naam werkgever, naam werkgever contactpersoon, functie en contactgegevens
  • Volledige naam van alle kandidaten en CompEx-certificaatnummer(s), contactgegevens van de kandidaat (telefoon en e-mail) samen met vervaldatum(s) van het certificaat
  • De naam van uw favoriete CompEx-trainingscentrum
  • Bewijs (indien van toepassing) waarom u geen cursusboeking kunt krijgen

Door een verzoek tot verlenging in te dienen, bevestigt de werkgever of kandidaat dat de reden te wijten is aan omstandigheden die verband houden met de uitbraak van Covid-19. Alle contactgegevens die met de CompEx-certificeringsinstantie worden gedeeld, moeten gebeuren met de uitdrukkelijke toestemming van de betrokkene. Persoonlijke informatie wordt alleen gebruikt voor zaken die verband houden met certificering. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie (https://www.compex.org.uk/media/2195/jtl960-rev-4-compex-privacy-policy.pdf).

 

Periode

De CompEx Certificatie Instelling zal de situatie blijven volgen. Dit certificeringsuitbreidingsproces blijft tot nader order van kracht en wordt maandelijks herzien.

Houd er rekening mee dat een verlenging wordt verleend op basis van een uitgestelde beoordeling van bekwaamheid en afhankelijk is van een succesvolle validatie van de bekwaamheid vóór de vervaldatum van de verlenging. Het blijft de verantwoordelijkheid van werkgevers en kandidaten om ervoor te zorgen dat CompEx-cursussen of hertentamens tijdig worden geboekt en voltooid.

 

vragen

Als u dringende vragen heeft en uw favoriete CompEx-trainingscentrum niet kunt bereiken, neem dan contact met ons op via e-mail op: info@compex.org.uk.

Terug naar de top van de pagina